Ny podcast: De unge får FN’s Verdensmål direkte ind i ørerne

Podcasten ”Verdens bedste mål” er netop udgivet af skolerne Randers Social- og Sundhedsskole, Paderup Gymnasium og Tradium. De tre skoler er gået sammen i et nytænkende projekt om at skabe podcast til undervisningen, fordi de vil gøre eleverne klogere på FN’s Verdensmål i hverdagen.

”Jeg har faktisk ikke sat mig ind i FN’s Verdensmål, så jeg kan ikke sige, om jeg egentlig går op i det – eller ikke går op i det.”

Stemmen tilhører en elev på Randers Social- og Sundhedsskole, og udsagnet er det første, du hører i den nye podcast ”Verdens bedste mål” – en podcast om FN’s verdensmål for og med unge.

Bag podcasten står Randers Social- og Sundhedsskole, Tradium og Paderup Gymnasium.

- På den måde er det de unges egen tvivl og undren, der danner baggrund, for de ting vi undersøger i podcasten. Som uddannelsesinstitutioner mener vi, at det er vigtigt at undervisning om FN’s verdensmål kommer helt tæt på de unges hverdag, og derfor deltager der også elever fra de tre uddannelsesinstitutioner i alle afsnit, forklarer René Dybdal, udviklingschef på Randers Social- og Sundhedsskole.

De første to afsnit af podcasten er netop udgivet, og der planlægges i alt 11 afsnit, hvor både eksperter, medarbejdere og elever deltager og kommer med deres perspektiv på, hvordan arbejdet med FN’s Verdensmål kan indgå i vores fælles hverdag.

Podcasten er desuden målrettet elever på landets ungdoms- og erhvervsuddannelser, og udover de 11 podcastafsnit, udvikles der også undervisningsmateriale, der bliver frit tilgængeligt for alle interesserede.

Emnemæssigt dykker podcasten ned i alt fra fake news og genbrug af plastik til ligestilling på uddannelser samt psykologien bag vores valg

I podcastens prolog-afsnit fortæller ambassadør for Verdens Bedste Nyheder Anna Jørgensen om, hvorfor FN’s Verdensmål er særligt vigtige for unge mennesker, mens du i afsnit to kan høre om fake news fra blandt andet ekspert Vincent Hendricks.

- Det er vores ambition til stadighed at skabe uddannelser med et højt fagligt niveau, og i den proces er podcast et interessant medie, fordi det er i vækst blandt unge.  Vi vil gerne skabe fremtidens undervisning, hvor vi kombinerer både nye medier og ungeinddragelse, understreger René Dybdal.

De to første afsnit i podcastserien ”Verdens bedste mål” er udkommet på alle relevante platforme, mens skolerne er undervejs med at udvikle undervisningsmateriale, som førnævnt også bliver gjort offentligt tilgængeligt for alle interesserede. 

Find Verdens Bedste Mål her