Lønstigninger til SOSU'erne

Verdens vigtigste velfærdshelte fortjener anerkendelse for deres arbejde. Anerkendelse for at hjælpe de borgere, der ikke selv er i stand til at opretholde det hverdagsliv, vi andre tager for givet. Anerkendelse for at hjælpe syge borgere og patienter med behov for behandling og rehabilitering. Anerkendelse for at være dér, hvor der er allermest brug for dem - morgen, middag, aften og nat. Helligdage, ferier og weekender.

Og nu er den anerkendelse endelig på vej. FOA og KL har netop indgået en ny aftale, som omfatter lønstigninger til både hjælpere, assistenter og elever. Se mere herunder eller følg linket til FOA's artikel nederst på siden for yderligere information.

SOSU-hjælperens nye løn:

  • Højere tillæg for nat- og lørdagsarbejde
  • Hævet pensionstillæg for arbejde i weekend og om natten

Det estimeres, at en social- og sundhedshjælper, der arbejder 37 timer om ugen, med forliget, puljerne og de generelle lønstigninger vil få en stigning på 2.430 kroner mere i løn om måneden inklusiv pension og særydelser ved overenskomstperiodens afslutning.

 

SOSU-assistentens nye løn:

  • Starter på løntrin 22 efter uddannelse (nuværende start-løntrin er 21)
  • Fire års ansættelse resultere i løntrin 26 (nuværende løntrin efter fire års ansættelse er 22)
  • 10 års ansættelse resultere i løntrin 30 (nuværende slutløntrin er 29)

For en social- og sundhedsassistent med fire års anciennitet, der arbejder 37 timer om ugen i område 2, vil aftalen betyde en lønstigning på 4.035 kroner om måneden inklusiv pension og særydelser ved overenskomstperiodens afslutning.

 

Elevernes nye løn pr. august 2018:

  • Social- og sundhedsassistentelevers løn stiger til 13.372 kroner uanset alder. Det er 2.100 kroner mere om måneden end i dag for en social- og sundhedsassistent-elev over 18 år på første år af uddannelsen.
  • Social og sundhedshjælperelevers løn stiger med 1.518 kroner om måneden til 12.128 kroner. 

 

Læs mere i FOA's artikel her