Skolens første velfærdstudenter fik huerne på

Marika Solberg Nielsen, Mille Borg Lauritzen, Stinne Damgaard Thuesen, Annika Elgaard Pedersen, Liva Sandra Bøttern og Nanna Eriksen (mangler på billedet) er skolens første velfærdsstudenter på EUX

Torsdag formiddag afsluttede seks elever på Randers Social- og Sundhedsskole deres uddannelse på EUX Velfærd. Eleverne er de første på skolen, der bliver student og social- og sundhedsassistent på én gang.

Smilene var brede og stoltheden stor hos både elever, lærere og forældre, da Randers Social- og Sundhedsskole torsdag kunne sætte huen på hovedet af skolens første EUX-studenter.

De seks elever har de sidste fire et halvt år taget en uddannelse som social- og sundhedsassistent samtidig med at de får en studentereksamen og kunne torsdag fejre, at de får huen på hovedet.     

- EUX’en er et rigtig godt alternativ til de almene gymnasier for elever, der ønsker en mere praktisk uddannelse, men stadig ønsker de brede muligheder som en gymnasial uddannelse giver. Her får de muligheden for at gå ud og arbejde som social- og sundhedsassistenter med det samme og læse videre på et senere tidspunkt, hvis de ønsker det, siger Maria Dyhrberg Rasmussen, der er direktør på Randers Social- og Sundhedsskole.

Se billeder fra dagen på skolens Facebookside her

Åbner for flere muligheder

En af de nyklækkede studenter er Stinne Damsgaard Thuesen. Hun valgte EUX for at åbne for flere muligheder for at arbejde inden for sundhed- og omsorgsområdet.

Hun vil nu ud og arbejde som social- og sundhedsassistent, mens hun overvejer at læse videre på et senere tidspunkt.

- I 9. klasse vidste jeg ikke om jeg skulle tage STX som alle andre. Jeg ville gerne have studentereksamen og få nogle flere muligheder og samtidig vidste jeg, at jeg ville arbejde med mennesker. Så hørte jeg om muligheden for at blive social- og sundhedsassistent med en EUX, siger hun.

Det er ikke kun i Randers at de nye social- og sundhedsassistenter bliver uddannet. I denne måned bliver flere EUX-elever færdige på landets social- og sundhedsskoler som de første efter uddannelsen blev indført i 2016. 

En attraktiv uddannelsesmulighed

I Randers starter det femte hold op på EUX til sommer og Maria Dyhrberg Rasmussen håber at se endnu flere elever, der lige som Stinne Damsgaard Thuesen, vælger en EUX som indgang til en karriere inden for social- og sundhedsområdet. 

- Vi ser gerne at endnu flere unge vælger en EUX, når de er færdige med 9. eller 10. klasse. Det er en attraktiv uddannelsesmulighed for eleverne, der har besluttet sig for at de vil arbejde med mennesker. De ser denne uddannelse som en målrettet vej ind til det arbejdsliv, samtidig med at de holder deres muligheder åbne senere hen i karrieren, siger hun.

Stinne Damsgaard Thuesen er efter endt eksamen glad for de sidste fire et halvt år, hvor hun har skiftet mellem skole og praktikophold. Kombinationen af en erhvervsuddannelse med praktisk arbejde og praktikophold og de gymnasiale fag har været god for hende.

- Jeg er meget glad for det valg. Jeg havde ikke lyst til kun at sidde på skolebænken i tre år, og det har været rart med afvekslingen mellem skole og praktikker. Det er dejligt at få en sammenhængende uddannelse med både gymnasiale fag og erhvervsfag.