Stadigt flere vælger en social- og sundhedsuddannelse

Randers Social- og Sundhedsskole oplever fortsat fremgang i antal elever og mandag morgen starter syv nye hold på skolen.

Der kommer stadig flere elever til Randers Social- og Sundhedsskoles uddannelser i Grenaa og Randers og i dag starter 165 nye elever på Grundforløb 2. Det er en stigning på 20 % i forhold til sidste års januaroptag og 33 procent flere end i 2019 og dermed fortsætter de seneste års fremgang for skolen.

- Det er glædeligt, at flere vælger en af vores uddannelser, og det viser, at vi kan tilbyde attraktive uddannelser som tiltaler unge, der gerne vil arbejde inden for social- og sundhedsfaget og som pædagogiske assistenter. Vi har set en fremgang gennem hele 2020 og håber at det fortsætter ind i 2021, siger skolens direktør Maria Dyhrberg Rasmussen.

Der bliver mangel på social- og sundhedspersonale i fremtiden, hvis ikke der uddannes flere i de kommende år. Randers Social- og Sundhedsskole har de seneste år øget samarbejdet med folkeskolerne, så flere unge til at går direkte ind på uddannelsen efter 9. og 10. klasse.

Skolen har også styrket samarbejdet med kommunerne om at finde nye veje til at rekruttere elever til uddannelserne, hvor man især er lykkedes med at tilbyde uddannelse til brancheskiftere.

Blandt de nystartede elever på skolens afdeling i Grenaa i dag er 19 af dem ledige fra Syddjurs Kommune, der starter en uddannelse som social- og sundhedshjælper efter de har gennemført tilbuddet Før-SOSU, hvor ledige forberedes til at starte på grundforløbet.

Politiske initiativer skal skabe medvind

Dertil er flere politiske initiativer er sat i gang for at øge optagene på uddannelserne. I sommer indførte regeringen en midlertidig ordning om uddannelsesløft for ledige under coronakrisen, hvor man som ledig over 30 år kan tage en social- og sundhedsuddannelse på 110 procents dagpengesats.

Ordningen gælder året ud og Maria Dyhrberg Rasmussen håber, at de politiske initiativer kan ses i de kommende uddannelsesstarter i 2021.

- Der er stor efterspørgsel efter vores elever og vi skal uddanne endnu flere i de kommende år, så vi er glade for, at vores gode samarbejde med kommunerne har en effekt. Forhåbentlig kan de forskellige initiativer som tilbuddet om 110 procents dagpenge være medvirkende til, at endnu flere vælger en karriere inden for sundhed og omsorg, siger Maria Dyhrberg Rasmussen.

Fremgangen i årets første optag skyldes også, at der er kommet flere elever på den pædagogiske assistentuddannelse, hvor kvoten for optag er blevet forhøjet på nationalt plan. Dertil har Randers Kommune ansat ti elever allerede på grundforløbet.   

Det bliver en anderledes start for skolens syv nye hold, der starter på Grundforløb 2 mandag morgen. På grund af COVID-19-restriktionerne må eleverne starte undervisningen hjemme foran skærmen indtil skolen igen kan åbne for fysisk undervisning.