Randers er regionsmestre i SOSU Skills

Camilla Andersen og Christina Friis fra Randers kan nu kalde sig regionsmestre i SOSU Skills. Sammen har de vundet konkurrencen, hvor der bliver konkurreret benhårdt i hygiejne, medicinhåndtering og god kommunikation

Det er ottende år i træk, at der konkurreres i SOSU faget, og over hele landet er der blevet afholdt regionsmesterskaber for at finde deltagere til Danmarksmesterskabet i Skills. Eleverne fra Randers dystede  mod social- og sundhedsassistent-elever fra SOSU Nord og Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg.

"Vi har terpet farmakologi, øvet nærværende vejledning, skiftet forbinding på hinanden og givet injektioner i skolens simulationsrum. Så det var en stor forløsning at gå på scenen. Det er altafgørende, at Christina og jeg arbejder så godt sammen, og så betyder opbakningen fra vores trænere og holdkammerater virkelig meget," siger Camilla Andersen på 20 år.

"Det er vist ikke helt gået op for os endnu. I hvert fald ikke for mig, tilføjer Christina Friis og tilføjer: "Det er helt vildt fedt at vinde og blive anerkendt for vores hårde arbejde. Og nu venter endnu mere hårdt arbejde, så vi kan blive klar til DM."

Faglige og menneskelige kompetencer vurderes

”Der bliver stillet store krav til elevernes færdigheder, og deres faglighed kommer i spil på en rigtig spændende måde. Deltagerne har brugt mange timer på at forberede sig. Mesterskaberne viser de unges talenter og den faglige stolthed, som de besidder. Og det er lige præcis den glæde ved virkelig at mestre faget, vi gerne vil formidle til de folkeskoleelever, der inden længe skal vælge ungdomsuddannelse," siger Maria Dyhrberg Rasmussen, direktør på Randers Social- og Sundhedsskole.

Næste step er DM

Frem mod DM skal der øves på de praktiske færdigheder og den teoretiske viden, så Camilla Andersen og Christina Friis kan være knivskarpe, når de til januar indtager scenen til DM i SOSU Skills i Herning, hvor ca. 60.000 mennesker kigger forbi. Camilla og Christina glæder sig til, at de forhåbentlig hiver endnu en sejr hjem til Randers og bliver Danmarksmestre i Sosu Skills.

 

Regionsmesterskaberne i SOSU er en del af DM i SKILLS, hvor de dygtigste elever fra flere end 40 forskellige erhvervsuddannelser kæmper om at blive danmarksmestre inden for lige netop deres fag. I januar 2018 afholdes SKILLS i MCH i Herning den 18.-20. januar.