Brug grundforløbet til at vælge retning

Da Christian Klitmarken skulle vælge uddannelse, var han i tvivl. Derfor har han brugt grundforløb 1 til at blive afklaret i, hvad han vil med sin uddannelse.

På grundforløb 1 får man generelle erhvervsfaglige og almene kompetencer. Undervisningen på Randers Social- og Sundhedsskole er opdelt i temaerne: Erhvervsintroduktion, det sunde menneske, kommunikation & samarbejde, det gode arbejdsliv og innovation. Det er alle fag, der ligger inden for området sundhed, omsorg og pædagogik. Der undervises også i grundfagene dansk og engelsk.

”Grundforløb 1 er jo netop en tid, hvor man spores ind på det der med uddannelse. Det har været fedt at få på plads, hvad man gerne vil”, fortæller Christian, som har besluttet sig for, at han gerne arbejde med ældre - først som social- og sundhedsassistent og senere måske sygeplejerske.

Der sker noget

Christian er nemlig god til at snakke med folk. Han er meget serviceminded, og derfor ligger det der med omsorg over for andre heller ikke fjernt for ham. For eksempel havde han inden interviewet været rundt på skolen og delt kram ud i julemandskostume. En del af et projekt i forbindelse med undervisning i emnet innovation.

På skolen har Christian meldt sig til elevrådet. ”Det er fedt!” udbryder han begejstret. ”Vi får lov til at sætte vores præg på skolen med forskellige aktiviteter. For eksempel skal vi holde fredagscafé”.

Christian Klitmarken

Alt for få mænd på uddannelsen

En ting der især har overrasket Christian er, hvor få mænd der går på skolen. ”I min klasse er vi 4 drenge og 14 piger. Jeg synes faktisk godt, at flere mænd kunne vælge denne uddannelse. Der er jo brug for plejepersonale, og der er gode jobmuligheder bagefter”.

Læs mere om vores uddannelser her