Tom er tekniker men drømmer om en pædagogisk karriere

Tom er slet ikke pædagogisk uddannet. Faktisk er han tekniker og har ind til for nylig arbejdet hos TDC. Men nu vil han skifte karrierespor, og derfor er han ved at specialisere sig i forskellige pædagogiske emner. Det var sådan, han endte på vores AMU-uddannelse i konflikthåndtering i pædagogisk arbejde.

"Jeg troede egentlig, jeg skulle have en pædagogisk baggrund for at deltage i uddannelsen. Men jeg blev ikke afvist, da jeg mødte op, og det er jeg rigtig glad for," siger Tom Søby Petersen, der fandt AMU-uddannelsen på internettet og selv tilmeldte sig.

Tom bor i Aarhus, men han kører gerne til Randers for at opkvalificere sin pædagogiske faglighed:

"Det afgørende for mig var at finde et kursus i konflikthåndtering inden for det pædagogiske område. Der er masser af kurser i konflikthåndtering, men lige netop det her kursus, kunne jeg kun finde her i Randers. Og jeg har fået så meget med mig. Ja, jeg ville faktisk gerne have haft det her kursus for flere år siden, da jeg også nemt kunne have brugt det i mit arbejde som tekniker," siger han med et smil.

 

Digital til en vis grad

Tom er både glad for og hurtig til at læse. Og selvom der på det punkt er stor forskel på Tom og nogle af de andre kursister på hans hold, har det ikke hindret samarbejdet under uddannelsen. Alle kursister har, med hver deres virkemidler, fordybet sig i materialerne, og så har de efterfølgende diskuteret emnerne sammen på holdet.

"Jeg er som tekniker vant til at arbejde digitalt. Men når jeg skal læse, er jeg glad for at have teksten på print. Det fungerer godt for mig, at vi får udleveret en computer med alt materialet samlet på, og at vi så kan læse længere tekster på print. På samme måde som andre har godt udbytte af at få læse teksterne op på computeren," forklarer han.

Tom og hans medkursister er enige om, at det er et stort plus ved uddannelsen, at der er den form for mangfoldighed i materialets tilgængelighed og anvendelse. 

 

Vi udbyder AMU-uddannelsen Konflikthåndtering i pædagogisk arbejde igen i efteråret - se mere og tilmeld dig her

 

Eller gå på opdagelse i vores kursuskalender her