Hver syvende student tager en erhvervsuddannelse

Mange fravælger en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse. Til gengæld bliver tømrer-, mekaniker- eller SOSU-uddannelserne ofte valgt til efter en bestået gymnasieuddannelse. 

Ifølge EVA tager 13 % af studenterne på de treårige gymnasiale uddannelser efterfølgende en erhvervsuddannelse. De unge føler sig mere modne til at vælge karrierevej efter gymnasiet.

Uddannelsesvejleder, Lene Wolff, oplever dog ofte, at selv studenterne kan have svært ved at vælge et egentligt drømmejob. Derfor kan en erhvervsuddannelse være et godt valg for mange:

”Rigtig mange har en idé om, at det for eksempel kunne være spændende at arbejde med mennesker. Men som ung student kan det være rigtig svært at vide, om drømmen er at blive sygeplejerske eller ernæringsekspert,” fortæller hun.

”Vi har flere studenter, der vælger en SOSU-uddannelse for at kickstarte deres karriere. Mange vælger at blive i faget. Men der er også flere, der bruger uddannelsen til at komme tættere på sundhedssektoren og skabe et praksisnært afsæt for at læse videre.”