Randers Social- og Sundhedsskole er nu en verdensmålsskole

Repræsentanter fra UNESCO overrækker her de fysiske beviser for at skolen er optaget som verdensmålsskole til direkte Maria Dyhrberg Rasmussen, udviklingschef René Dybdal, skolekoordinator Pia Ohnemus og udviklingskonsulent Lotte Roed Laursen.

Randers Social- og Sundhedsskole sætter i de kommende år ekstra fokus på arbejdet med FN’s 17 verdensmål og er nu blevet optaget som officiel UNESCO Verdensmålsskole.

Skolen har opnået status som UNESCO verdensmålsskole og bliver dermed en del af et verdensomspændende netværk af skoler, der sætter fokus på undervisning, hvor der arbejdes med globalt medborgerskab og bæredygtighed inden for FN’s 17 verdensmål.

- Vi ønsker som skole at arbejde strategisk med verdensmålene og målene kommer også til at spille en rolle i vores fremtidige undervisning. Derfor har vi ansøgt om at blive verdensmålsskole for at styrke vores arbejde med målene og vi glæder os til at kunne gå endnu mere i dybden med vigtige temaer som bæredygtighed, uddannelse og sundhed, siger udviklingschef René Dybdal.

Skolen er den første social- og sundhedsskole i landet, der kan kalde sig verdensmålsskole og skolen har særligt udvalgt at arbejde med de tre mål ”Kvalitetsuddannelse”, ”Partnerskaber for Handling” og ”Sundhed og Trivsel.” Skolen spiller som uddannelsesinstitution en central rolle i alle tre mål og arbejdet med verdensmålene skal være med til at styrke elevernes faglighed.

 - Som en skole, der uddanner velfærdsmedarbejdere nu og til fremtiden, spiller vi en stor rolle i at opnå målene om sundhed og trivsel for alle. Vi har en dannelsesopgave i forhold til vores elever og ved at arbejde aktivt med verdensmålene i undervisningen, forventer vi også, at det kan være med til at styrke vores elevers faglighed, siger skolens direktør Maria Dyhrberg Rasmussen.

I foråret afholdt skolen International Dag, hvor alle skolens elever arbejdede med de tre verdensmål. Her kom eleverne med deres bud på, hvordan de selv og skolen kan arbejde med verdensmålene i fremtiden og styrke skolens uddannelser til at indgå i en mere bæredygtig fremtid.

I løbet af efteråret vil der både være medarbejderarrangementer og temadage for skolens elever, hvor der skal arbejdes videre med, hvordan skolen og eleverne kan agere mere bæredygtigt i hverdagen.

Skolens elevråd har også allerede taget fat på arbejdet med bæredygtighed, hvor de har stået for pantindsamlinger, afskaffelse af plastkrus på skolen og andre aktiviteter, der fremmer bæredygtighed.

- Vi har som skole et ansvar for at styrke vores sektor til en bæredygtig fremtid. Vi skal klæde vores elever på til at tænke bæredygtigt og kunne indgå i fremtidens velfærdssektor. Med aktiviteter, som drejer sig om verdensmålene, forsøger vi at gøre vores elever beviste om deres ansvar, men også de muligheder de har for at arbejde mere bæredygtigt, når de kommer ud på arbejdsmarkedet, siger Maria Dyhrberg Rasmussen.