Social- og sundhedsassistentelever kæmper om en plads til DM i SOSU Skills

Mandag d. 3. oktober 2022

Torsdag d. 6. oktober mødes fem par social- og sundhedsassistenter i en dyst på færdigheder i deres fag. Vinderparret kvalificerer sig til DM i SOSU Skills.

Når danmarksmesterskaberne i Skills til februar næste år afholdes i Fredericia, så vil et af holdene med dygtige social- og sundhedsassistentelever fra en af de tre social- og sundhedsskoler SOSU Nord, Randers Social- og Sundhedsskole eller Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg være repræsenteret.

Hvem, der skal en tur til DM bliver afgjort, når de tre skoler afholder regionsmesterskaber på Randers Social- og Sundhedsskoles afdeling i Randers den 6. oktober. Her mødes fem par fra de tre skoler, hvor de skal konkurrere i en række af fagets kerneområder.

Til SOSU Skills bliver hvert par stillet overfor et scenarie, hvor de skal løse forskellige opgaver inden for social- og sundhedsassistentfaget. I scenarierne bruges skuespillere til at agere patienter og borgere, så deltagere vil møde så realistiske forhold som muligt. Undervejs bliver deltagerne bedømt af fire dommere og de deltagere, der har opnået flest point løber med sejren. 

Randers Social- og Sundhedsskole repræsenteres af Laura Lerke og Amalie-Janni Sletterhage. De har de seneste uger trænet sammen og ser frem til en konkurrence, hvor de begge ved niveauet vil blive højt.

Laura Lerke har meldt sig til Skills for at udfordre sig selv og blive endnu bedre til sit fag.

- Jeg ser det som en anderledes form for undervisning og mulighed for mig til at udvikle mig. Jeg får mulighed for en-til-en undervisning, når vi øver os og jeg kan træne de ting, som jeg gerne vil blive bedre til. Og så er det også godt at skrive på CV’et og vi har fundet ud af vi bliver anerkendt rigtig meget for at være med i Skills, siger hun.

De glæder sig til at træde op på scenen, selvom det også bliver en nervepirrende oplevelse at skulle udføre sit fag foran publikum og blive bedømt med point. Så det handler også om at bevise noget over for sig selv, fortælle Amalie-Janni Sletterhage

- Vi bliver jo vurderet på vores arbejde på en anden måde end vi er vant til. Men hvis vi kan klare vores job godt mens en masse mennesker kigger på, så beviser vi jo også over for os selv, at vi kan gøre det godt helt almindelige situationer, siger hun.

DM i Skills bliver afholdt i Messe C i Fredericia d. 2.-4. februar.

Konkurrencerne løber fra kl. 9-13.45, hvor vinderparret kåres. 

Laura Lerke og Amalie-Janni Sletterhage går på scenen kl. 09.45.