Projektoversigt

Fra kompetenceløft til øget gennemførelse
Når Diplomuddannelsen i Erhvervspædagogik sætter aftryk på både undervisere, organisation og elever. Hvordan får vi som erhvervsskoler det optimale ud af undervisernes deltagelse i DEP? Det spørger vi om i projekt ’Fra kompetenceløft til øget gennemførelse’.
Fra kompetenceløft til øget gennemførelse
Pædagogisk ledelse af professionel læring i lærersamarbejde
Projektets grundtanke er, at elevernes læring og trivsel øges når lærerne arbejder sammen på en måde der skaber professionel læring. Professionel læring handler om at man som lærer (og leder) fokuserer på eleverne og erhverver sig de kompetencer der skal til for at imødekommer elevernes læringsbehov.
Pædagogisk ledelse af professionel læring i lærersamarbejde
Læsefællesskaber for unge i SOSU-land
Med projektet vil vi understøtte positioneringen af SOSU-uddannelsen i et bredere dannelsesperspektiv samt motivere unge til på eget initiativ at opsøge litteraturen som et redskab til faglig og personlig udvikling. Flere unge SOSU-elever bør læse for at træne deres læsefærdigheder, styrke deres dannelse og empati. Projektet har derfor til formål, at lægge forskellige brødkrummer ud for eleverne hen imod de skønlitterære oplevelser.
Læsefællesskaber for unge i SOSU-land
SOSU Science
SOSU Science består af to projekter, "Science II" og "Digitale undervisningsforløb til naturfag på SOSU-uddannelserne". Projektet er et samarbejde mellem de jyske og fynske social- og sundhedsskoler og skal styrke naturfagsundervisningen på social- og sundhedsuddannelserne. Målet er at kompetenceløfte underviserne inden for naturfag og at udvikle et fælles digitalt understøttet læringsmateriale, der opfordrer til at eleverne arbejder mere eksperimenterende og med aktuelle problemstillinger. Derudover skal projektet sætte fokus på naturfagsundervisningen i uddannelserne.

Sæt strøm til sproget
Hvordan samtaler man med en ældre dame om hendes diabetes på engelsk? Engelsk er vigtigt at kunne som omsorgsmedarbejder, men det kan være svært at lære faglige ord og begreber og samtale på engelsk. Kan vi forbedre dette ved at bruge nye metoder med anvendelse af IT værktøjer og praksisnært indhold?

Digital dannelse på erhvervsskoler
Begrebet digital dannelse er højaktuelt i uddannelsesverdenen i øjeblikket med et allestedsnærværende internet og konstant adgang til sociale medier, hvilket kan medføre udfordringer for eleverne - også i skolernes dagligdag. Dette projekt, som afvikles i samarbejde med Tradium, har til formål at afklare skolernes opgaver og roller i forhold til at opøve elevernes digitale dannelse samt at udvikle og implementere undervisningsforløb omkring digital dannelse.

Strategisk forankring af innovation og iværksætteri i EUD og EUX
I 2015, blev innovationsbegrebet en central del af erhvervsskolereformen. Dermed blev det også en central opgave for erhversskolerne at implementere innovation og iværksætteri i uddannelserne. Som oftest bliver begreberne anvendt og forstået i en erhvervsfaglig kontekst. I det lys synes der at være et særligt behov for at afsøge, hvordan innovation og entreprenørskab kan og skal forstås inden for det velfærdsfaglige område.

Valgfag på hovedforløbet, EUD og EUX
Fremtiden efterspørger innovative kompetencer og det er blevet tydeligt, at erhvervsskolerne har et ansvar for at klæde eleverne på, således at disse også besidder de innovative kompetence som arbejdsmarkedet efterspørger. Erhvervsskolereformen sætter ligeledes spot på dette område, da den beskriver, at der skal udvikles valgfag som omhandler innovation. Der mangler fortsat at blive udviklet sådanne valgfag rettet mod de pædagogiske assistentuddannelser (PA). Dette ønsker dette projekt at imødekomme gennem et projekt afviklet fra medio forår 2018 og året ud.
Afprøvning af Talentspor UVM-140143
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet gennemfører i skoleåret 2017/2018 et forsøgs- og udviklingsprogram med titlen ”Udvikling og afprøvning af tiltag, som styrker praksis i forhold til hhv. bedømmelseskriterier og -kultur, hhv. talentspor og fag på højere niveauer på EUD”. Programmet skal styrke en videnunderstøttet implementering af erhvervsuddannelsesreformen gennem udvikling og afprøvning af konkrete tiltag i et nært samarbejde med erhvervsskoler.
LIP: Ledelsesudvikling i praksis
Randers Social- og Sundhedsskole har været gennem mange forandringer i de sidste år. Med nye rammer for arbejdstid blev ledelsesretten givet entydigt til lederne. Det betyder blandt andet, at der stilles helt nyt forventninger om en tæt og kvalitativ dialog mellem medarbejder og nærmeste leder om løsning og vurdering af kvaliteten af kerneopgaven. Med dette projekt skal ledelsens rustes til at navigere sikkert igennem nuværende og kommende forandringsprocesser på en måde, så der skabes høj grad af motivation og social kapital i organisationen.

Det professionelle samarbejde i TAP
Randers Social- og Sundhedsskole har udviklet en strategi for 2018 -2020. Denne strategi tager udgangspunkt i, at vi som en professionel arbejdsplads skal løse skolens kerneopgave bedst muligt. Dette projekt skal gennemføres som led i skolens realisering af denne strategi. Med projektet vil vi fokusere på samarbejdet mellem TAP-gruppen og deres ledelse for at styrke det professionelle samarbejde på tværs.

Simulationsprojekt – udvikling af standarder for simulationsundervisning
Simulationsbaseret undervisning simulerer virkelige arbejdssituationer for at styrke elevernes evne til at omsætte teori til praksis. Sammen med de fem andre social- og sundhedsskoler i Region Midtjylland er vi med i et projekt om at udvikle standarder for simulationsundervisning.
Undervisning i talent i EUD
Når en elev vælger sig ind på talentspor bliver de talent på indikatorniveau. Vejledere og lærere skal være opmærksomme på elevernes ønske om udfordringer i undervisningen. Det kræver en didaktisk ramme for hvordan der undervises til talent, det vil sige viden og greb til at tilrettelægge og gennemføre undervisning, aktiviteter og prøver for erhvervsskoleelever, som har valgt talentspor.
Talentudvikling på social- og sundhedsskolerne
I følge EUD-eleverne selv er det svært at få øje på udfordringerne og udbyttet ved at vælge talentspor på en erhvervsuddannelse. Vi står derfor med en særlig udviklingsopgave i forhold til at fastholde talentelever.
Talentudvikling på Social- og SundhedsskolerneFeedback for læring - pædagogisk ledelse på tværs
Pædagogisk ledelse fremstår i dag som såvel et politisk som forskningsmæssigt ideal for udvikling af uddannelsesinstitutioner. Med uddannelsesreformer og nye arbejdstidsaftaler rammesættes et nyt ledelsesrum med fokus på dialog og samarbejde og en ledelse, der indgår aktivt i den pædagogiske dagligdag.
Feedback for læring - pædagogisk ledelse på tværs (1)InnovationsSkoleMidt: Innovationsdidaktik, -pædagogik og -kompetencer på ungdomsuddannelser i Region Midt
Det er en uddannelsespolitisk målsætning i Region Midtjylland at uddannelsessystemet bla. skal bidrage til udvikling af nye og innovative løsninger på samfundsmæssige udfordringer og være med til at skabe vækst og innovation.
InnovationsSkoleMidt - Innovationsdidaktik, - pædagogik og -kompetencer på ungdomsuddannelser i Region MidtSmart Skills: Flere unge i erhvervsuddannelse
Projektet har til formål at understøtte erhvervsskolereformens målsætning et og to, således at indsatserne skal øge antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse efter 9. og 10. klasse, ligesom flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse.
Smart skills: Flere unge i erhvervsuddannelseA Pedagogical and Cultural Approach to inclusion of Foreign Cultures
Målet med projektet skal være at udvikle og afprøve nye metoder for inklusion af børn og unge fra fremmede kulturer både sprogligt og kulturelt på bedst mulig måde. Gennem projektet vil man arbejde på, at finde og udvikle metoder, som kan tilpasses elever med meget forskellig baggrund, alt fra analfabetisme til højere uddannelse. Her tænkes på erfaringsudveksling landene imellem, anvendelse af alle sanser og forskellige kulturelle udtryksformer. Desuden ønskes anvendt forskellige IKT-baserede oplæg. Projektet vil også indeholde studiebesøg i de aktuelle værtslande.
A Pedagogical and Cultural Approach to inclusion of Foreign CulturesBest leadership practice in VET
Vocational education and training in Europe is currently undergoing changes and so are the roles ofVET-leaders. The new focus -which is also supported by educational scientists - is on the accountability of learning outcomes and new approach es to teaching and learning. Reforms take place in the EU to improve the quality of education, and leadership is crucial for implementing changes in educational institutions. With participation of five European VET schools (Hungarian, ltalian, Dutch, Finnish and Danish) the ambition of this project is to create transnational awareness and to stimulate debate and reflection on leadership for learning in VET.
Best leadership practice in VET
Kend dit fag
Fra tidligere evalueringer af GF1 forløb, italersætter eleverne et ønsket om et øget indblik i erhvervende og at de finder det demotiverende når det erhvervsfaglige perspektiv er knap så synlig. Vi ønsker derfor at udvide elevernes baggrundsoverbevisning og selvverden ved at præsentere dem for forskellige perspektiver på levevilkår, livstil og sundhed, som adskiller sig fra deres egne perspektiver. Vi ønsker derigennem, at arbejde med elevernes bevidsthed, refleksionsevne og etiske dilemmaer samt deres evne til kritisk stillingtagen i forhold til emnet.
Kend dit fag