Digitalisering
Igangværende projekter

Makerspace i en SOSU-faglig kontekst
Med projektet ’Makerspace i en SOSU-faglig kontekst’ udvikles et Makerspacekoncept i SOSU-regi, hvor vi i samarbejde med Social og Sundhedsskole STV og Videnscenteret for Velfærdsteknologi vil udvikle og afprøve undervisningsmateriale, der styrker elevernes kreativitet, kollaboration, kritisk tænkning og kommunikation
Læs om Makerspace i en SOSU-faglig kontekst herAfsluttede projekter

Lærerproduktion af digitale undervisningsmaterialer
I dette projekt er to af vores undervisere med til at udvikle nyt digitalt undervisningsmateriale, og opnår derigennem kompetencer til at kunne realisere tilsvarende løsninger for andre områder.
Læs mere om Lærerproduktion af digitale undervisningsmaterialer her
Digital dannelse på erhvervsskoler
Begrebet digital dannelse er højaktuelt i uddannelsesverdenen i øjeblikket med et allestedsnærværende internet og konstant adgang til sociale medier, hvilket kan medføre udfordringer for eleverne - også i skolernes dagligdag. Dette projekt, som afvikles i samarbejde med Tradium, har til formål at afklare skolernes opgaver og roller i forhold til at opøve elevernes digitale dannelse samt at udvikle og implementere undervisningsforløb omkring digital dannelse.
Læs om Digital Dannelse på erhvervsskoler her
SOSU Science
SOSU Science består af to projekter, "Science II" og "Digitale undervisningsforløb til naturfag på SOSU-uddannelserne". Projektet er et samarbejde mellem de jyske og fynske social- og sundhedsskoler og skal styrke naturfagsundervisningen på social- og sundhedsuddannelserne. Målet er at kompetenceløfte underviserne inden for naturfag og at udvikle et fælles digitalt understøttet læringsmateriale, der opfordrer til at eleverne arbejder mere eksperimenterende og med aktuelle problemstillinger. Derudover skal projektet sætte fokus på naturfagsundervisningen i uddannelserne.
Læs om SOSU Science her
Sæt strøm til sproget
Hvordan samtaler man med en ældre dame om hendes diabetes på engelsk? Engelsk er vigtigt at kunne som omsorgsmedarbejder, men det kan være svært at lære faglige ord og begreber og samtale på engelsk. Kan vi forbedre dette ved at bruge nye metoder med anvendelse af IT værktøjer og praksisnært indhold?
Læs om Sæt strøm til sproget her