En podcastserie om bæredygtighed for unge, om unge og af unge på ungdomsuddannelserne

Fremtiden efterspørger bæredygtighed og konkret handling på bæredygtighed, og det er blevet tydeligt, at ungdomsuddannelserne har et ansvar for at klæde eleverne på til at kunne agere i samfundet på dette område, således at de også kan arbejde med bæredygtighed på en måde, som arbejdsmarkedet efterspørger. 

Randers Social- og Sundhedsskole, Paderup Gymnasium og Tradium har derfor indgået i et samarbejde om produktion af en podcastserie om elevernes tilgang til bæredygtighed i forhold til deres personlige liv og kommende arbejdsliv, således at de sættes i stand til at reflektere, udvikle, tilrettelægge og handle ud fra et bæredygtigt mindset.

Hvad skal projektet bruges til?

På mange ungdomsuddannelser er der endnu ikke taget initiativer til at udvikle et sådant undervisningsmateriale om bæredygtighed, rettet mod de respektive uddannelser og fagområder.

Podcast er blevet et formidlingsmedie, som vores respektive uddannelser i stigende grad anvender i undervisningen – både som forberedelse (fx i form af lektier) og i selve undervisningen.

Dermed er det et medie, som flere unge opnår kendskab til og fortrolighed med i en uddannelsessammenhæng, ligesom det er et medie, som bliver taget vel imod af elever med læsevanskeligheder.

Projektet forventede output

Projektet forventes at bidrage med en podcastserie af elleve episoder med tilhørende undervisningsmateriale, der spænder over emner inden for bæredygtighed.

Alle episoderne vil blive publiceret løbende og podcastserien vil være tilgængelig for alle interesseret på diverse podcast app.

 

Projektets resultater

Der er udgivet 11 episoder, som kan lyttes i alle podcast-apps eller herunder.

Download undervisningsmateriale til podcastserien her.

Hvem deltager?

Randers Social og Sundhedsskole, Paderup Gymnasium og Tradium

Projektet er støttet med midler fra Region Midtjyllands uddannelsespulje.

 

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere om projektet, er du velkommen til at kontakte projektleder Mie Ryø Mathiesen (Randers Social- og Sundhedsskole).

Mail: mmn@sosuranders.dk
Tlf: 61 96 05 88