"Jeg brænder særligt for de svære og komplekse opgaver"

Kirsten Bang har næsten altid vidst, hvad hun ville med sit liv. Selv da hun som ganske ung arbejdede som bartender på et dansested i Storegade vidste hun, at hun ikke ville tilbringe lang tid der.

”Det giver mig så meget glæde at arbejde med mennesker, der har brug for mig. Jeg elsker mit job. Især når jeg kan knække koden til ro og glæde hos en beboer, der har det særlig svært,” fortæller Kirsten, der uddannede sig til social- og sundhedshjælper som 26-årig.

Kirsten havde allerede arbejdet nogle år på Lindevænget i Randers, før hun tog sin uddannelse, og siden har hun brugt sine talenter inden for faget til en mangfoldighed af opgaver. Hun er tilknyttet social- og sundhedsskolen som vejleder, underviser i demens og sidder med til samtaler om optagelse på skolen. Desuden er hun mentor for nye kolleger, tidligere arbejdsmiljørepræsentant og nyvalgt tillidsrepræsentant.

”Ingen af mine dage er ens. Jeg brænder særligt for de svære og komplekse opgaver – som for eksempel at støtte de pårørende i den sidste tid. Samtidig giver det indhold og glæde i min hverdag at opleve den nærhed og tryghed, man kan skabe for mennesker, selvom de er svært demente. Det er også en god dag, når man har fået beboerne til at slå sig på lårene af grin,” smiler Kirsten Bang.

I fritiden dyrker Kirsten og hendes mand deres fælles interesse for golf, og sommeren byder som regel på en golfferie til Spanien eller en vinrejse i Italien. Ægteparret bor i et parcelhus i Vorup, og sammen har de to børn på 23 og 25 år.