"Respekten for mennesket er en af de vigtigste værdier"

”Respekten for mennesket foran dig, der har brug for hjælp – og respekten for det liv, de har levet, før de kom hertil. Det er en af de vigtigste værdier for mig.”

Lena Engberg er oprindeligt uddannet social- og sundhedshjælper og senere –assistent. Nu er hun leder på ældrecenteret Åbakken.

”Jeg var ikke en af dem, der fik høje karakterer i skolen, og bagefter vidste jeg ikke rigtigt, hvad jeg ville. Jeg har arbejdet på fabrik, i en børnehave og hos en bager, før jeg søgte ind på social- og sundhedsuddannelsen. Her fandt jeg min rette hylde, og jeg oplevede en stolthed i at gøre en forskel i andre menneskers liv. Senere gik det op for mig, at jeg havde talent for ledelse – og jeg fik støtte til at gå den vej via interne talentudviklingsforløb,” fortæller Lena.

Dagligdagen går blandt andet med planlægning, møder med personale og interaktion med borgere.

”Alle her på centeret har ét fælles mål; at gøre en forskel for borgerne hver dag! Jeg gør det blandt andet ved at have overblikket, tage ansvar og sikre et godt samarbejde på tværs af faggrupper,” understreger Lena.

Privat bor Lena med sin mand og deres tre børn i en villa i Vorup. Fritiden går med familieliv, motion, gåture med labradoren Bella og rejser til Sydeuropa i ferierne.