"Jeg kan omsætte teori til praksis"

Allerede i en tidlig alder fandt Selda Cakmak ud af, at hun var god til at være sammen med andre mennesker. Men det var først under hendes første karriere inden for handel, det gik op for hende, at hun måske skulle leve af netop det - at være sammen med mennesker.

Selda tog først en SOSU-hjælperuddannelse, men besluttede hurtigt derefter, at det var børn, hun brændte for at arbejde med. Derfor tog hun efterfølgende pædagogisk assistentuddannelsen, og her fandt hun sin rette hylde.

”Jeg kan ikke bare kæmpe mig igennem en arbejdsdag. Jeg har brug for et arbejde, som gør mig glad og stolt. Og det gør arbejdet som pædagogisk assistent,” fortæller hun og fortsætter:

”Det er rigtig godt, at uddannelsen er så praktisk. Vekslingen mellem skole og praktik betyder, at jeg er blevet god til at omsætte teorien til praksis.”

Det kan hendes chef, Kristian Bro Jensenbakke op om. Han oplever, det giver en god dynamik blandt de godt 30 medarbejdere i Børnehuset Jennumparken, at folk kommer med forskellige baggrunde. Men han har også gode erfaringer med, at netop de pædagogiske assistenter er rigtigt dygtige til praksis:

”Empati og situationsfornemmelse er afgørende menneskelige kompetencer, når du skal arbejde med børn. Jeg er slet ikke i tvivl om, at de pædagogiske assistenter har styr på teorien, men det vigtigste er, at de er dygtige praktikere. Og det er alle medarbejderne her i huset,” fortæller han.