Hvad er en erhvervsuddannelse?

Er du ung eller voksen, vil du kickstarte din karriere eller skifte branche, vil du tage drømmeuddannelsen eller gå fra ufaglært til faglært?

En erhvervsuddannelse er den rigtige uddannelse for dig, der både har praktiske og teoretiske kompetencer, som du ønsker at udvikle. Alle erhvervsuddannelser starter med et grundforløb, som ruster dig til at søge en elevstilling og gennemføre uddannelsens hovedforløb.

Få et overblik over din muligheder for en erhvervsuddannelse herunder.

Grundforløb 1

Grundforløb 1 - til dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse for under et år siden.

LÆS MERE OM GRUNGFORLØB 1 HER  

 • EUD – Kom hurtigt igang med din karriere
  Med en EUD-uddannelse kan du fokusere på dine evner og interesser. For unge, der har afsluttet grundskolen for mindre end et år siden, starter en erhvervsuddannelse med to grundforløb på 20 uger hver. 
  Efter de i alt 40 uger er du klar til at søge en elevstilling og starte på uddannelsens hovedforløb. Med en erhvervsuddannelse kan du efterfølgende vælge at tage en akademiuddannelse eller en professionsbachelor.

 • EUX - Bliv sundhedsfaglig student
  En EUX-uddannelse er et godt valg, hvis du vil have frit valg på alle hylder i forhold til videregående uddannelser, da du med EUX får en studentereksamen. Samtidig med din studentereksamen får du også en erhvervsuddannelse som social- og sundhedsassistent, hvor du udvikler fagspecifikke færdigheder inden for sundhed og omsorg.
  Med uddannelsens gymnasiale fag får du adgang til 166 videregående uddannelser, og du kan for eksempel vælge at tage en universitetsuddannelse.

 

Grundforløb 2

Grundforløb 2 - til dig der har afsluttet grundskolen for mere end et år siden.

LÆS MERE OM GRUNDFORLØB 2 HER

 • EUD – Kom hurtigt igang med din karriere
  Med en erhvervsuddannelseuddannelse får du mulighed for at stille skarpt på dine evner og det, du brænder for at arbejde med, allerede mens du er på skolen. Så er du klar til at bringe dine kompetencer i spil, når du skal ud at arbejde i en elevstilling.
  Unge, der er gået ud af grundskolen for mere end et år siden, er klar til elevplads efter 20 uger.

 • EUX - Uddannelse til både erhvervsliv og videregående uddannelse
  En EUX-uddannelse er det rette valg, hvis du vil holde dine muligheder for at videreuddanne dig åbne og samtidig ønsker en uddannelse, der stiller krav til din faglighed. Med en EUX tager du både en studentereksamen og uddanner dig til social- og sundhedsassistent. Du kan derfor starte din sundhedsfaglige karriere direkte efter uddannelsen og samtidig får du muligheden for at læse videre på fx universitetet, fordi du opnår gymnasiale niveauer med din eksamen.
  Du skal have dansk, engelsk og samfundsfag på c-niveau for at starte på grundforløb 2 EUX. 

 

EUV1

EUV1 - uddannelse til voksne med erhvervserfaring

LÆS MERE OM EUV1 HER

 • Erhvervsuddannelse for voksne
  Når du er over 25 år og har mindst to års relevant erhvervserfaring indenfor de seneste fire år før uddannelsesstart, har du mulighed for at blive realkompetencevurderet og få tilbud om et afkortet uddannelsesforløb.

  Afkortningen består i, at du ikke skal have Grundforløb 2 og ikke skal i praktik.