Fem gode råd, når du skal vælge uddannelse

Går du i 9. eller 10. klasse og har du svært ved at vælge ungdomsuddannelse?
Bare rolig, du er ikke den eneste, der synes det er svært at skulle træffe det valg.

Her på siden har vi samlet fem gode råd til dig, der skal vælge uddannelse. 

Læs dem herunder.

  • HUSK AT EN UNGDOMSUDDANNELSE KUN ER STARTEN PÅ DIN KARRIERE

Når du vælger uddannelse som teenager, betyder det ikke, at du samtidig har valgt job for resten af livet. Du har heldigvis mange år til at bygge din karriere op på, og en ungdomsuddannelse er kun en start. Du kan altid ændre mening, videreuddanne dig eller skifte karriere senere i livet.

  • KOM UD OG OPLEV UDDANNELSERNE

Rigtig mange af vores elever, har valgt deres uddannelse efter at have besøgt skolen - enten i forbindelse med et brobygningsforløb eller til et af vores Åbent Hus-arrangementer. Så kom på besøg og hils på eleverne, på underviserne og på vejlederne. Vi vil meget gerne vise vores skole og fag frem både i Grenaa og Randers.

Se hvornår vi holder åbent hus her

Læs om brobygning og introduktionskurser her

  • SNAK MED DINE VENNER OG FORÆLDRE

Vær nysgerrig og snak med dine venner og forældre, når du undersøger dine uddannelsesmuligheder. Men husk, at de IKKE er dig. Der er en grund til, at vi har så mange forskellige ungdomsuddannelser i Danmark - og det er ikke for at forvirre dig. Det er fordi, vi allesammen er forskellige, og derfor er det også forskelligt, hvilken uddannelse der passer til os hver i sær.

  • BRUG HOVEDET OG FØLG HJERTET

Selvom en ungdomsuddannelse kun er starten på din karriere, er det vigtigt, at du får en god oplevelse, mens du uddanner dig. Derfor skylder du dig selv at sætte dig ind i, hvad din drømmeuddannelse i virkeligheden handler om, så du ved, om det er noget for dig.

  • SPØRG LØS

Selvom det kun er elever, der er erklæret ikke-uddannelsesparate, der får individuel vejledning, har du også ret til gode råd og svar på dine spørgsmål. Snak med dine forældre og kontakt vores uddannelsesvejledere, hvis du har brug for vejledning.