Social- og sundhedsassistent

Som social- og sundhedsassistent er dine fornemmeste opgaver den grundlæggende sygepleje og at støtte borgeren i at mestre sit eget liv i forbindelse med behandling eller sygdom.

En social- og sundhedsassistent arbejder typisk på plejecentre, sygehuse, i psykiatrien, kommunale hjemmeplejeordninger og genoptræningsenheder eller i private (vikar)bureauer.

At arbejde med mennesker stiller store krav til din faglige viden og dine personlige egenskaber. Du skal arbejde med både personlige og faglige kompetencer i uddannelsen, og derfor er det vigtigt, at du har et stort personligt engagement.

Ny uddannelse fra 1. januar 2017
Uddannelsen til social- og sundhedsassistent blev i 2017 en selvstændig uddannelse. Derfor er det ikke længere en forudsætning, at man først har en uddannelse som social- og sundhedshjælper. Det starter i stedet med et grundforløb.

Har du allerede en uddannelse som social- og sundhedshjælper, kan du stadig søge en uddannelsesaftale hos kommune eller region, og din uddannelse som sosu-assistent vil blive afkortet efter en kompetenceafklaring. 

SØG IND PÅ GRUNDFORLØB 1 HER 

SØG IND PÅ GRUNDFORLØB 2 HER

FÅ 110 % DAGPENGE UNDER DIN UDDANNELSE. LÆS MERE HER

Uddannelsesforløb

Grundforløb 1 (20 uger)

Går du i 9. eller 10. klasse lige nu, eller har du afsluttet det inden for det sidste år, så starter du med Grundforløb 1.

Måske vil du gerne arbejde på et plejehjem, på et sygehus eller på en institution for psykisk syge eller med mennesker med handicap?

Hvis du har det sådan, skal du vælge Grundforløb 1 - Sundhedsområdet – mennesker og pleje.

Læs mere

Grundforløb 2 (20 uger)

Når du har gennemført Grundforløb 1, er du parat til at søge ind på Grundforløb 2.

Har du afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end et år siden, skal du starte direkte på Grundforløb 2.

Du skal vælge linjen Grundforløb 2 – Social- og Sundhedsassistent.

Læs mere

Hovedforløb (2 år, 9 måneder og 3 uger)

Hovedforløbet veksler mellem 5 skoleperioder og 4 praktikperioder.

Læs mere

Tillykke! Du er nu social- og sundhedsassistent