Drømmer du om at arbejde med børn, unge eller ældre mennesker?

Hør Maria og Lærke fortælle om deres introduktionskursus

 

Til karrierelæring, brobygning og introduktionskursus på Randers Social- og Sundhedsskole får du en forsmag på, hvordan det er at arbejde med menneskers udvikling og sundhed. Du vil trives i karrierelæring hos os, hvis du kan lide praktiske øvelser og har lyst til at have fokus på dét at arbejde med andre menneskers hverdag og livskvaliltet. 

Hvad handler sundhed, omsorg og pædagogik om?

Vi giver dig viden om, hvad et job inden for sundhed, omsorg og pædagogik går ud på, og du prøver at arbejde med opgaver fra de forskellige arbejdsområder. Vi skal blandt andet arbejde med anatomi, sundhed, betydning af fysisk aktivitet i alle aldre, konflikthåndtering, kommunikation og relationsarbejde. På skolen vil vi gennemføre faglige- og praktiske øvelser i klasselokalerne, i vores kreative værksted og i vores øvelokale, der er indrettet som en hospitalsstue med alt udstyr fra praksis. 

Hvilke ungdomsuddannelser kan jeg vælge inden for sundhed og omsorg?

I karrierelæring får du et indblik i, om en hverdag på vores skole er noget for dig. Du bliver klogere på, hvad uddannelserne til SOSU-hjælper, SOSU-assistent, pædagogisk assistent og EUX Student indeholder. Du vil blive præsenteret for EUX Velfærd, da du på SOSU-assistentuddannelsen kan kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse. 

Job med det samme

Med en ungdomsuddannelse fra Randers Social- og Sundhedsskole har du gode muligheder for at få job med det samme inden for sundhedssektoren og det pædagogiske område. 

Adgang til 168 videregående uddannelser

Med en af vores ungdomsuddannelser får du også gode forudsætninger for at læse videre. Fx. giver den sundhedsfaglige studentereksamen, EUX Velfærd, adgang til 168 videregående uddannelser på seminarier og universitetet. 

 

Læs mere om vores forskellige uddannelser her

Skal du i brobygning eller på introduktionskursus?

For elever i 8. klasse

Når du går i 8. klasse, bliver du introduceret til en ungdomsuddannelse.

Introduktionskurset hos os tager 2-3 dage og bliver afholdt hvert år i februar-marts.

For elever i 9. klasse

Hvis du ikke er blevet vurderet uddannelsesparat, skal du deltage i brobygning i 9. klasse. Det betyder, at du skal deltage i en ungdomsuddannelse i en kortere periode, fx på en erhvervsskole.

Forløbet varer en uge og bliver gennemført i perioden november-februar.

For elever i 10. klasse

I 10. klasse er det obligatorisk at deltage i et brobygningsforløb. Forløbet i 10. klasse er det samme som i 9. klasse.

Tilmelding

Du skal tilmeldes brobrygning og introduktionskurser på hjemmesiden www.brobygning.net. Det er din UU-vejleder/klasselærer, der sørger for at tilmelde dig.

 

Har du spørgsmål?