Gode overgange
Denne side henvender sig til alle involverede parter i det samlede uddannelsesforløb for social- og sundhedsassistentelever på Randers Social- og Sundhedsskole.
For at eleverne oplever et sammenhængende og meningsfuldt uddannelsesforløb er det nødvendigt med en bevågenhed, fælles forståelse og samlet indsats. Derfor har elever og ansatte på skole og i oplæring i fællesskab udviklet denne side med materialer til at skabe gode overgange og sikre kvalitet i Social- og Sundhedsassistentuddannelsens mange skift mellem skole og oplæring.
Det er intentionen, at vores fælles arbejde med gode overgange kontinuerligt drøftes og kvalificeres, med udgangspunkt i nedenstående materiale. Brug materialet til en snak med elever, kollegaer og ledelse om, hvordan I bedst muligt skaber gode overgange, som bidrager til faglig stolthed og tilknytning til faget i mange år frem.
Siden er under opbygning og vil løbende blive opdateret med det nyeste materiale.

FILM: Bliv klog på Gode overgange
I denne lille video kan du høre om de 9 tematikker, der er vigtige at tage op i arbejdet med gode overgange. Videoen fortæller kort om, hvor vigtigt det er, at vi arbejder med en fælles tilgang, klarhed og kultur – før, under og efter en overgang.
Se filmen og få indblik i at skabe Gode overgange
GUIDE: Hvordan implementerer du Gode overgange?
Guiden er et fælles redskab med anvisninger og anbefalinger til elev, skole, oplæringssted og arbejdsgiver. Guiden skal inspirere til lokalt at udarbejde konkrete procedurer og aftaler for de overgange, de er involveret i. Den viser vej i forhold til ansvarsområder, opgaver og læringskultur i uddannelsen til social- og sundhedsassistent på Randers Social- og Sundhedsskole, og er et vigtigt dokument for bl.a. elever gennem hele uddannelsen samt for nye medarbejdere i skolen og på oplæringssteder.
Find guiden til det sammenhængende uddannelsesforløb på SSA her
RAPPORT: Hvad skal der til for at skabe gode overgange?
Kataloget udgør elevers, underviseres, skolevejlederes, uddannelseslederes, praktikvejlederes, uddannelseskoordinatorers og uddannelsesansvarliges bud på, hvad der skal til for at skabe ’Den gode overgang’. Den giver også idéer til, hvad det fordrer af vores samarbejde omkring overgangene. Her beskrives udfoldet de 9 tematikker, som udgør succeskriterierne for gode overgange på SSA. Samtidig giver den et indblik i, hvilke indsatser materialet kalder på.
Læs rapporten om Gode overgange her