Grundforløbet er vejen til målet

 

Hvis du vil være være SOSU eller pædagogisk assistent, så starter det med et grundforløb på Randers Social- og Sundhedsskole. Om du skal tage grundforløb 1 eller 2 afhænger af, hvor gammel du er. 

Marcus Koretke Mortensen har en drøm om at blive politimand – og derfor er han startet på grundforløb 1, efter han i sommer afsluttede 9. klasse. Jasmin Schmücker blev også færdig med 9. klasse i sommer. Hun har valgt Randers Social- og Sundhedsskole, fordi hun gerne vil arbejde med udviklingshæmmede.

Man må selv tage ansvar
At gå på en erhvervsuddannelse er anderledes end at gå i folkeskolen. Det har både Jasmin og Marcus erfaret. ”Vi bliver set på som voksne mennesker. Her er meget frihed, men man skal også tage ansvar. Vi har jo selv valgt at gå her, og derfor er det også vores eget ansvar”, fortæller Marcus.

”Vi har et godt sammenhold i vores klasse. Der er også en mentor, som man kan gå til, hvis man har nogle problemer, og alle har en kontaktlærer. Der bliver gjort meget for, at alle har det godt”, forklarer Jasmin, der synes, at uddannelsen er en god blanding af seriøs og sjov.

Sundhed, omsorg og pædagogik
På Grundforløb 1 får man generelle erhvervsfaglige- og almene kompetencer. På Randers Social- og Sundhedsskole er undervisningen opdelt i temaerne: Erhvervsintroduktion, det sunde menneske, kommunikation & samarbejde, det gode arbejdsliv og innovation.

Hvis Jasmin efter grundforløb 1 fortsætter på grundforløb 2 og derefter kommer direkte ind på hovedforløbet til pædagogisk assistent, vil hun være færdiguddannet på under tre et halvt år. Mange vælger denne vej, da den, ud over at give mulighed for at få et job som pædagogisk assistent, også giver adgang til, at man kan videreuddanne sig til for eksempel pædagog.

Vil du vide mere om grundforløbet?
Hvis du vil videre mere om, hvordan grundforløbet forløber og hvordan du kan læse videre, så besøg vores uddannelsessider.